Elevi ai Palatului Copiilor Buzău, în lotul naţional ce va reprezenta România la Campionatul European de Rachetomodele

0
141

 Un eveniment sportiv important va începe săptămâna viitoare la Buzău. Între 24 şi 30 august va avea loc Campionatul European de Rachetomodele / European Championship for Space Models, competiţie ce va întruni sportivi din numeroase ţări europene, din lotul naţional făcând parte şi elevi de la Palatul Copiilor Buzău, antrenaţi de profesorul George Vlad.

Federația Română de Modelism, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Buzău și Primăria Costești, vă invită la un eveniment rachetomodelistic de talie mondială, și anume Campionatul European de Rachetomodele, între 24-30 august, se arată în comunicatul postat pe frmd.ro.

Modelismul este un sport cu o istorie impresionantă la nivelul Buzăului, implicând atât activităţi sportive, cât şi cunoştinţe tehnice. De-a lungul timpului, foarte mulţi sportivi buzoieni s-au remarcat în acest domeniu, Buzăul urcând pe podium în diferite competiţii la nivel naţional, european şi chiar mondial.

Şi de această dată Buzăul se numără printre participanţi, cluburile sportive care intră în competiţie fiind următoarele:

C.S. Palatul Copiilor Buzău, antrenor George Vlad;

SCM Gloria Buzău, antrenor Ovidiu Nica;

C.S.M. Buzău, antrenor Lucian Şercăianu;

C.S. Chimia Buzău, antrenor Gabriel Constantinescu.

Concursul European reuneşte numeroase ţări europene şi nu numai: Bulgaria, Germania, România, Elveţia, SUA, Italia, Estonia, Slovenia, Lituania, Olanda, Ucraina, Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Serbia, Spania, Belarus, Rusia.

Primăria Municipiului Buzău se implică şi de această dată, sprijinind acest eveniment şi având grijă ca organizarea să se ridice la nivelul competiţiei.

Evenimentul debutează cu deschiderea festivă ce va avea loc pe 24 august, începând cu ora 19.00, în parculeţul de pe Calea Eroilor, în prezenţa oficialilor, sportivilor şi arbitrilor, zilele următoare fiind dedicate competiţiei.

Terenul pe care se va desfăşura competiţia este situat în Costeşti, la o distanţă de 10 kilometri de municipiul Buzău, fiind cunoscut de către sportivii din acest domeniu.

Director concurs: Ionuţ Brînză;

Director sportiv: Ioan Botuşan.

 

Sursă: antrenor Ovidiu Nica şi site-ul frmd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here